
Cu 10-12 luni înainte de eveniment. Anunţaţi public logodna voastră. Stabiliţi o întîlnire cu părinţii pentru a le face cunoştinţă (dacă încă nu se cunosc) şi stabiliţi data şi aspectele generale ale nunţii. Identificaţi cine va sponsoriza evenimentul şi care este bugetul aproximativ pe care vi-l puteţi permite. Calculaţi numărul aproximativ de persoane care aţi vrea să-i vedeţi alături în Ziua cea Mare. Decide-te împreună cu mirele cu privire la tipul de restaurant în care aţi dori să petreceţi şi prospectaţi piaţa restaurantelor şi cateringurilor (citeşte numaidecît sfaturile cu privire la alegerea locaţiei pentru sărbătorirea nunţii) şi arvonaţi localul. Alegeţi şi invitaţi naşii de cununie şi vorniceii (dacă doriţi să-i aveţi).

Cu 6-8 luni înainte de nuntă. Decide-te cu privire la imaginea ta de mireasă: ce fel de rochie ai vrea să porţi în ziua nunţii, dacă vei purta voal sau voaletă, etc. Mergi cu prietenele sau "mamele" la saloane de mariaj - măsoară rochii şi hotărăşte-te cu privire la model. Procură rochia sau apelează la un atelier de croitorie. Caută împreună cu mirele - costumul, cămaşa şi accesoriile. Comandă sau crează invitaţiile. Mergi la sală şi cosmetolog pentru a-ţi aduce trupul şi pielea la condiţiile dorite.

Cu 2-4 luni pînă la nuntă. Procuraţi alcoolul. Decide-te împreunul cu mirele unde vreţi să vă petreceţi luna de miere şi procură foile turistice. Căută locaţia pentru zeamă şi arvonaţi-o. De asemenea, ar fi bine să arvonezi transportul pentru nuntă. Procură lengerie şi o jartieră exclusivă.
Cu 1-2 luni înainte de eveniment. Mergi la salon şi stabileşte împreună cu specialiştii ce coafură şi machiaj vei avea. Programează-te la salon pentru ziua nunţii. Măsoară repetat rochia pentru ultimele ajustări. Procură bijuteria şi accesoriile necesare. Depuneţi cerere la oficiul stării civile şi înţelegeţi-vă cu preotul pentru cununia religioasă. Apelaţi invitaţii pentru a afla răspunsul final şi numărul de persoane care vor fi prezente la eveniment. Mergi la restaurant pentru a achita arvona, a stabili meniul şi modul în care vor fi aranjate mesele, luminele, etc. Întocmeşte sau comandă carduri de aranjare a oaspeţilor la mese sau plicuri pentru bani. Comandă modelul de tortă dorit.
Cu 2 săptămîni înainte de nuntă. Este timpul perfect pentru petrecerea burlacitelor şi burlacilor. Distrează-
te pe cinste! Comandă colacii. Discută planul zilei cu fotograful şi cameramanul. Trasmite-i lista muzicii DJ-ului, iar scenariul - moderatorului.
Săptămîna înainte nunţii. Strînge tot ceea ce vei avea nevoie în cîteva cutii, ca totul să fie la vedere. Probează rochia cu tot cu accesorii ultima dată. Pregăteşte-ţi bagajele pentru luna de miere. Stabileşte aşezarea invitaţilor la mese. Dormi şi mănîncă bine. Treci pe la salon pentru manichiură, pedichiură, epilare şi masaj. Comandă buchetul miresei şi butonierele mirelui şi a naşilor.
Cu o zi înainte de eveniment. Verifică dacă totul este pus la punct. Fă ultimele apeluri. Spunei viitorului soţ cît de tare îl iubeşti. Cumpără-ţi cel mai mare deliciu din lume pentru a-l savura în dimineaţa nunţii. Pregăteşte
rochia, pantofii şi accesoriile la vedere. Mergi la culcare mai devreme.
Ziua Cea Mare. Zîmbeşte. Ia numaidecît micul dejun. Mergi la salon pentru coafură şi machiaj. Zîmbeşte. Îmbracă-ţi rochia de mireasă. Zîmbeşte. Întîmpină-ţi soţul. Zîmbeşte-i, zîmbeşte şi iar zîmbeşte-i. Azi eşti regina evenimentului alături de cel mai drag bărbat de pe pămînt. Totul va fi perfect!
De fapt, în procesul organizării nunţii apar multe momente tensionante, certuri şi nervi. Mulţi miri cunoscuţi mi-au mărturisit că în ultimele luni de organizare, iar unii chiar şi în ziua nunţii, aşteptau mai repede să se termine petrecerea că să ajungă în cameră pentru a se odihni. Tu nu trebuie să repeţi greşelile lor. Pentru a organiza totul la timp şi a evita multe momente neplăcute - adresează-te la un specialist în organizarea nunţilor şi planifică totul din timp.
Fii sigură - nunta ta va fi cea mai tare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu