joi, 12 decembrie 2013

Planificarea nunţii. Pasul nr.1

"Невеста перед свадьбой - это ходячий органайзер"

Ai auzit de la prientenele tale măritate că "am mai vrut să facem asta şi asta, dar nu ne-a ajuns timp" sau "eram atît de obsită şi stresată în ziua nunţii că n-am mai reuşit să savurez sărbătoarea"?
Crezi că şi tu vei avea parte de aşa "noroc"?
Oh, really? NU!
Pentru ca tu să fii cea mai organizată mireasă şi eu o să-ţi dau sfaturi cum să-ţi planifici totul din timp.

1. Ia-ţi un carnet. De care îţi place ţie. Cu copertă multicoloră cu buline şi desene sau, din contra, una mai rezervată. Important este să-ţi placă şi să vrei să scrii în el despre nunta ta. Totuşi, îţi sugerez să nu utilizezi un carnet prea voluminos, astfel îl vei purta cu tine tot timpul şi vei putea nota instant orice idee cu privire la organizarea nunţii ce îţi vine.

2. Utilizează o agendă. Fie că preferi pe suport hîrtie sau platformele electronice, acest instrument te va ajuta să-ţi organizezi activităţile, dar şi să monitorizezi dacă totul se face la timp. Structurează şi plasează evenimentele în timp.

3. Sigur că doreşti să ai un eveniment cu totul special, care să le fie pe plac tuturor, totuşi nu uita că evenimentul este al cuplului vostru, astfel învaţă-te să spui "NU" ideilor care îţi vor aduce doar bătăi de cap.

4. Astăzi este în vogă să fie organizate nunţi cu multe elemente handmade (lucrate manual) - asigura-te că ai suficient timp pentru confecţionarea acestora,
apelează la prietene, meşteri în domeniu sau agenţii specializate. Chiar dacă eşti cea mai cea mai -ia-ţi un ajutor - deoarece nu o să vrei tu să plasezi decoraţiunile şi să cauţi lipici sau foarfecă "în ziua cea mare".

5. Treptat am ajuns la necesitatea delegării sarcinilor - chiar dacă vrei să controlezi totul - oferă-i mirelui, vorniceilor şi părinţilor însărcinări, care le-ar putea face plăcere. Se vor simţi foarte importanţi şi se vor strădui să le îndeplinească la cel mai înalt nivel. Stabiliţi împreună o dată limită pentru îndeplinirea acesteia.

6. Împreună cu cei apropiaţi, analizează riscurile ce vă pot afecta sărbătoarea şi încercaţi să faceţi un plan de acţiuni, în cazul în care unele dintre acestea sunt inevitabile (o să dicutăm mai amănunţit despre riscuri într-un alt articol - pentru că tema îmi pare a fi interesantă).

7. Gîndeşte pozitiv! Chiar dacă moderatorul la care ai visat are deja planificat un alt eveniment pentru această zi sau nuanţa tortei nu este cea aşteptată - nu te stresa şi nici, Doamne fereşte, amîna evenimentul - este sărbătoarea voastră în care totul se va petrece cel mai bine!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu